Τεχνικό Γραφείο - ΒΑΤΟΥΣΗ - ΠΑΠΑΧΡΥΣΟΥ

Τα νέα μας

VP News

28 Μαΐ
2023

Εξοικονομώ 2023 | Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις – Τα κριτήρια

Εξοικονομώ 2023

Στις 12 Ιουνίου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τον νέο κύκλο του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών «Εξοικονομώ 2023». Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2023, το πρόγραμμα θα έχει προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 60 εκατ. ευρώ θα διατεθούν αποκλειστικά για ευάλωτα νοικοκυριά, με στόχο την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας και θα παρέχει επιδοτήσεις έως 75 % για επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας.

17 Μαρ
2023

Ζ΄ Συμπόσιο Νεοελληνικής Εκκλησιαστικής Τέχνης

Ζ΄ Συμπόσιο Νεοελληνικής Εκκλησιαστικής Τέχνης

Το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έχει την ιδιαίτερη χαρά και την εξαιρετική τιμή να σας προσκαλέσει στο Ζ ́ Επιστημονικό Συμπόσιο Νεοελληνικής Εκκλησιαστικής Τέχνης που διοργανώνει με την συνεργασία του Τμήματος Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και Ειδικών Επιστημόνων-Καθηγητών και άλλων Πανεπιστημιακών Τμημάτων.

16 Μαρ
2023

Τέταρτο Διεθνές Συνέδριο Βυζαντινών και Μεσαιωνικών Σπουδών

Τέταρτο Διεθνές Συνέδριο Βυζαντινών και Μεσαιωνικών Σπουδών

Το Δ΄ Διεθνές Συνέδριο Βυζαντινών και Μεσαιωνικών Σπουδών, διοργανώνεται απο την Βυζαντινολογική Εταιρεία Κύπρου στη Λευκωσία, στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, από τις 17 μέχρι τις 19 Μαρτίου 2023. Η έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 17 Μαρτίου, και ώρα 09:30.

07 Μαρ
2023

Ανοίγει ο δρόμος για το πρόγραμμα “Σπίτι μου”

πρόγραμμα σπίτι μου δάνειο

Ανοίγει ο δρόμος για το πρόγραμμα “Σπίτι μου” – Υποβολή αιτήσεων για τα χαμηλότοκα δάνεια σε νέους. Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ που εξειδικεύει τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος «Σπίτι μου» που προβλέπει χαμηλότοκα δάνεια σε νέους.

20 Ιαν
2023

«Τελευταίες πινελιές» για το «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω»

Εξοικονομώ Ανακαινίζω επιδοτήσεις

Εντός του επόμενου διαστήματος και έως τις αρχές Φεβρουαρίου υπολογίζεται πως θα «ανοίξει» η πλατφόρμα για το Εξοικονομώ – Ανακαινίζω που θα επιτρέψει σε χιλιάδες νέους να εξασφαλίσουν επιδοτήσεις για να ανακαινίσουν ολοκληρωτικά το σπιτικό τους.

02 Δεκ
2022

Κύρωση του δασικού χάρτη Λέσβου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου

κύρωση του δασικού χάρτη λέσβου

Κύρωση δασικού χάρτη των προκαποδιστριακών ΟΤA των Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου και των Δήμων Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου.

02 Δεκ
2022

Διαδικτυακό σεμινάριο – “Εξοικονόμηση ενέργειας στην επιχείρηση” στο πλαίσιο του έργου Young Energy Europe 2.0

σεμινάριο εξοικονόμηση ενέργειας

Ένα 4ήμερο σεμινάριο, το οποίο θα λάβει χώρα στις 04, 06, 11, & 13 Οκτωβρίου 2022 με θεματολογία: εισαγωγή στην προστασία του περιβάλλοντος, εξοικονόμηση πόρων, εξοικονόμηση ενέργειας στην επιχείρηση.

12 Απρ
2022

Τα Logistics στον πυρήνα της κατασκευαστικής διαδικασίας

logistics κατασκευαστική διαδικασία

Τα logistics αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κατασκευαστικής δραστηριότητας και όχι άδικα, καθώς συντονίζουν μεγάλο αριθμό περίπλοκων διαδικασιών, οι οποίες έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο χρονοδιάγραμμα και στον οικονομικό προϋπολογισμό κάθε έργου.

29 Μαρ
2022

Οικισμοί: Ξεκινά η διαδικασία οριοθέτησής τους σε Ε.Γ.Σ.Α. ’87

Οικισμοί διαδικασία οριοθέτησης

“Με Προεδρικό Διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ορίζονται τα κριτήρια, ο τρόπος, οι διαδικασίες οριοθέτησης των οικισμών της Χώρας με πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων που φέρονται απογεγραμμένοι ως αυτοτελείς σε απογραφή προ του έτους 1983, περιλαμβανομένων και των προϋφιστάμενων του 1923 οικισμών και καθορίζονται οι γενικοί όροι και περιορισμοί δόμησης, οι χρήσεις γης, καθώς και κάθε άλλο αναγκαίο στοιχείο για την προστασία της φυσιογνωμίας τους.