Τεχνικό Γραφείο - ΒΑΤΟΥΣΗ - ΠΑΠΑΧΡΥΣΟΥ

Τέταρτο Διεθνές Συνέδριο Βυζαντινών και Μεσαιωνικών Σπουδών

16 Μαρ
2023
Τέταρτο Διεθνές Συνέδριο Βυζαντινών και Μεσαιωνικών Σπουδών

Το Δ΄ Διεθνές Συνέδριο Βυζαντινών και Μεσαιωνικών Σπουδών, διοργανώνεται απο την Βυζαντινολογική Εταιρεία Κύπρου στη Λευκωσία, στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, από τις 17 μέχρι τις 19 Μαρτίου 2023. Η έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 17 Μαρτίου, και ώρα 09:30.

 

FOURTH INTERNATIONAL CBMS 2023 PDF

 

Σύνεδροι από όλο τον κόσμο, ερευνητές/τριες, υποψήφιοι/ες διδάκτορες και μεταπτυχιακοί/ές φοιτητές/τριες, θα παρουσιάσουν ειδικές μελέτες, ερευνητικές εργασίες και προγράμματα, αλλά και εκθέσεις έργων σε εξέλιξη, στα πεδία της Iστορίας, Aρχαιολογίας, Tέχνης, Aρχιτεκτονικής, Λογοτεχνίας, Φιλοσοφίας και Θεολογίας και άλλων συναφών κλάδων, στην Κύπρο και την ευρύτερη Μεσόγειο κατά τη Βυζαντινή, Μεσαιωνική και Οθωμανική περίοδο.

 

FOURTH INTERNATIONAL CBMS 2023

 

Το φετινό Συνέδριο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του ιδρυτικού μέλους της Εταιρείας Δρος Αθανάσιου Παπαγεωργίου. Το έργο του – πολύτιμο απόθεμα για τις κυπριακές και βυζαντινές σπουδές – θα παρουσιαστεί από τον Δρα Χαράλαμπο Μπακιρτζή, την Παρασκευή, 17 Μαρτίου, ώρα 18:15.

Κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου είναι ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Tel Aviv Asher Ovadiah, ο οποίος θα παρουσιάσει, την Παρασκευή, 17 Μαρτίου, ώρα 18:30, το θέμα: The images of the Early Byzantine church and its architectural elements in the mirror of patristic literary sources.

Επίτιμος Πρόεδρος του Συνεδρίου είναι ο Ομότιμος Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κώστας Ν. Κωνσταντινίδης. Η ομιλία του με θέμα: Ελληνική παιδεία: από τη σύγκρουση στη συμφιλίωση και την αρμονική συνύπαρξη με τη χριστιανική θρησκεία, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Μαρτίου, ώρα 10:15.