Τεχνικό Γραφείο - ΒΑΤΟΥΣΗ - ΠΑΠΑΧΡΥΣΟΥ

Διαδικτυακό σεμινάριο – “Εξοικονόμηση ενέργειας στην επιχείρηση” στο πλαίσιο του έργου Young Energy Europe 2.0

02 Δεκ
2022
σεμινάριο εξοικονόμηση ενέργειας

Διαδικτυακό σεμινάριο –“Εξοικονόμηση ενέργειας στην επιχείρηση” στο πλαίσιο του έργου Young Energy Europe 2.0

 

Ένα 4ήμερο σεμινάριο, το οποίο θα λάβει χώρα στις 04, 06, 11, & 13 Οκτωβρίου 2022 με θεματολογία: εισαγωγή στην προστασία του περιβάλλοντος, εξοικονόμηση πόρων, εξοικονόμηση ενέργειας στην επιχείρηση.

Το σεμινάριο είναι μια προσφορά του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου από την επιτυχημένη σειρά Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων στο πλαίσιο του έργου Young Energy Europe 2.0.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Young Energy Europe 2.0 προσφέρει μια μετεκπαίδευση σε νέες και νέους εργαζόμενους/ες από 8 ευρωπαϊκές χώρες (Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Πολωνία, Σερβία και Σλοβακία) στα θέματα της εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων. Οι μελλοντικοί Energy Scouts αποκτούν τις γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να συμβάλλουν στη μείωση του ενεργειακού κόστους και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της επιχείρησης στην οποία εργάζονται. Το έργο Young Energy Europe 2.0 εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα (EUKI), χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος (BMWK) και συντονίζεται από την Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Γερμανίας (DIHK).

Το παρόν διαδικτυακό σεμινάριο για την εξοικονόμηση ενέργειας στην επιχείρηση απευθύνεται κυρίως σε νέους και νέες εργαζόμενους/ από διάφορους κλάδους, επαγγέλματα και επίπεδο εκπαίδευσης, συνεπώς δεν απαιτείται να έχουν οι συμμετέχοντες/ουσες κάποιες ειδικές γνώσεις σε θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Το κέντρο βάρους του σεμιναρίου είναι να αποτυπώσει τη σημασία που έχει η ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και η εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, τονίζοντας τη δυνατότητα συμμετοχής και τον ρόλο του κάθε εργαζόμενου σε αυτό.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να ευαισθητοποιήσει τον/την κάθε συμμετέχοντα/ουσα για τη σημασία της ατομικής του συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος και να του/της δώσει κίνητρο να αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες στην επιχείρηση που εργάζεται.

Δηλώσεις συμμετοχής – εγγραφές:  17 Ιουνίου έως 23 Σεπτεμβρίου

Περισσότερες πληροφορίες για τους όρος και τη διαδικασία συμμετοχής θα βρείτε στη σελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου: https://griechenland.ahk.de/gr/ekpaideysi/young-energy-europe  ή

https://griechenland.ahk.de/gr/ekdiloseis/plirofories-ekdilosis/webinar-energieeinsparung-im-unternehmen

ενώ ακόμα μπορείτε να απευθυνθεί στο email: young-energy-europe@ahk.com.gr και στα τηλέφωνα 210 6419028 και 210 6419040 του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

 

Πηγή: https://news.b2green.gr/22937